Viata cu Eric

Posted by Simona Pop on

Desi m-am deconectat de-o vreme de viata pe care o stiam, sa stiti ca noaptea pe la 3 cand Eric se uita pe tavan curios si n-are somn, eu modelez in mintea mea si imi pun in ordine ideile. Asa, vreo 5 minute, ca apoi incepe simfonia 🤪🙈!
Cum e viata in 3, ma intreaba lumea? Pfff, foarte simpla si repetitiva cu provocari, frici, nopti nedormite si o multime de intrebari... Si ma uit la asta mic si parca toate trec... 💙
Am realizat ce mult inseamna sa ai in preajma prietenii si pe cei apropiati. Oameni care sa te sustina si sa te ajute daca e nevoie.

Dar cea mai mare provocare de pana acum a fost si este povestea cu alaptatul. Mi-am dorit foarte tare sa-l alaptez pe Eric si era sa renunt de zeci de ori pana acum, atat de dificil mi-a fost. La fiecare masa imi puneam sute de intrebari. Oare am suficient lapte, oare se hraneste suficient, oare mananc ce trebuie, oare beau suficiente lichide, oare si iar oare...

Studiile zic ca doar 2% dintre femei nu pot alapta... si totusi, sa fiu eu oare printre ele? Sincer, daca nu ma informam acum 2 saptamani si daca nu chemam acasa un consilier in alaptare, azi eram cu biberonul in mana. Bine, atat de tare mi-am dorit, incat nu am chemat doar un consilier 😆.

Am avut norocul sa o cunosc pe Bianca. Ea a fost cea care a pus ordine in mintea mea si-n modul in care intelesesem eu pana atunci tot procesul. Ce am invatat pana la urma? Alaptatul este un proces natural, dar trebuie multa rabdare si perseverenta si mai ales sustinere si ajutor din partea unui specialist. Nu tineti cont, ca mine, de sfaturi de genul... "scoate pompa si mulge-te sa-ti desfunzi canalele", "bea ceai ca ala-i baza", "mananca supa de pui" sau, cel mai prost sfat, dar ma bucur ca nu l-am aplicat (desi am fost la 1 milimetru s-o fac 🙈), "da-i supliment de lapte praf ca sa nu slabeasca copilul". Sfaturile cu bea ceai si mananca supa nu strica, e buna hidratarea si chiar indicata, dar nu-ti rezolva situatie. Insa alte sfaturi pot sa incurce enorm.


Atat pot sa spun, informati-va si chemati acasa un specialist. Daca sunteti din Cluj, eu v-o recomand din tot sufletul pe Dr. Bianca Chetan - Burtici fericite .
Un om extraordinar de fain si implicat. 

De asemenea, ii multumesc Cameliei pentru minunata fotografie. Eric si Freya sunt cei mai buni prieteni 💙!

Photo credit: Camelia Burduja

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published